Think Magnets inspireren
Verschillende “Think Magnet”-meetings zorgden in 2019 voor de nodige inspiratie en educatie op het vlak van veerkracht, lichaamstaal, peer support en innovatie.
De kracht van veerkracht
Er zijn heel wat dingen die je kan doen om het tij te keren als je niet (altijd) lekker in je vel zit. Sprekers van Trendhuis vertelden tijdens deze Think Magnet hoe je actief kan werken aan hoe je je voelt.
Lichaamstaal zegt meer dan 1000 woorden
Goede communicatie is de basis voor elke succesvolle relatie met collega’s, patiënten, vrienden en familie. Naast het verbale aspect speelt echter ook lichaamstaal een belangrijke rol in het overbrengen van een boodschap. Gastspreker Johan De Lille gaf een interactieve introductie in lichaamstaal. Door een aantal praktische en concreet toepasbare technieken aan te reiken, kunnen medewerkers lichaamstaal beter begrijpen en gebruiken om hun communicatie te optimaliseren.
Peer support en opvang bij schokkende gebeurtenissen
In een zorgomgeving kan je in aanraking komen met schokkende gebeurtenissen, zoals een plots overlijden of onverwachte agressie. Om collega’s die hiermee geconfronteerd worden nog beter te kunnen opvangen, gaven sprekers van The Human Link concrete handvaten rond een eerste collegiale hulpverlening. Ook het peer support team dat werd opgericht en opgeleid om bijkomende steun te bieden bij schokkende gebeurtenissen, werd tijdens deze Think Magnet voorgesteld.
Innovatie is voor iedereen
Je hoeft geen uitvinder of researcher te zijn om innovatief te zijn. Ingrid De Clercq van Ouzia vertelde tijdens deze Think Magnet hoe innovatie binnen ieders handbereik ligt en toonde de stappen die medewerkers kunnen nemen om zelf innovatief aan de slag te gaan. Ook werd na deze inspiratiesessie de UZA-innovatiebonus verder toegelicht. Met deze bonus probeert het UZA medewerkers met een innovatief idee te prikkelen dit ook verder uit te werken.