Uw zorg

Kinderraad: ideeën in de praktijk gebracht

Als de kinderen het voor het zeggen hadden in het ziekenhuis… dan kwamen er een karaokemiddag en een pyjamaparty, maar ook meer aandacht voor gevoelens en steun voor de ouders. De kinderraad van het UZA zit vol frisse ideeën. En in 2019 zijn alvast enkele van die ideeën in de praktijk gebracht.    

In de kinderraad komen kinderen om de drie maanden samen om te bespreken wat er belangrijk is voor hen in het ziekenhuis. Over verpleegeenheid D5 waren ze het unaniem eens: die kon wel eens een opfleurbeurt gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan. Pedagogisch medewerker en tekentalent Aline Michiels schilderde een grote toverboom op de muren in de gang, waaraan de kinderen hun grootste wensen kunnen hangen. Ook in de kamers gingen ze creatief aan de slag met velcro en bestickering.

 

Om van het ziekenhuis een nog aangenamere plek te maken, liggen er nog heel wat ideeën op tafel. Denk aan een een ludieke anti-rookcampagne, welkomstsnoepjes op de kamer, boeken aankopen voor de wat oudere kinderen, een wachtkamer waar wachten niet zo erg is (knutselhoekje, game-console, tovertafel…). Binnenkort zullen de kinderen ook al spelend kunnen leren, dansen en hinkelen op het dakterras met een Playform.

Mijn zoontje heeft daarnet nog de vraag gekregen om ideeën in de bus te doen. Hij ging erover nadenken! Alasna A. op Facebook

Schitterend initiatief. Een meerwaarde voor de opgenomen patiëntjes. Barth S. op Facebook

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL OP MAGUZA.