Uw zorg

Griepcampagne 2019: 80% UZA-medewerkers met direct patiëntencontact gevaccineerd

Grieperdepiep!

Preventie door vaccinatie blijft de meest effectieve manier om griep te bestrijden. Al twee jaar op rij behalen we een vaccinatiegraad van 80 procent! Onmisbare ingrediënten daarbij zijn samenwerking, openheid binnen de teams en betrokkenheid van de mensen die je wil bereiken.

Een wetenschappelijke consensus was er al: vaccineren blijft de beste preventieve maatregel tegen griep. Ook vanuit de overheid en in het maatschappelijk debat klinkt de vraag steeds luider om gezondheidsmedewerkers – al dan niet verplicht – te laten inenten. “Hou griep uit je team”, “Bescherm Yvette”, “De griepprik hoort nu eenmaal bij je vak”. Je laten vaccineren klinkt logisch, want wie wil er nu geen maximale bescherming bieden aan de patiënten?

Ook dit jaar mogen we fier zijn op onze vaccinatiegraad: we noteren opnieuw 80% gevaccineerden bij de medewerkers met direct patiëntencontact. Als we daar de collega’s zonder direct patiëntencontact bijtellen, komen we op een totale vaccinatiegraad van 76% voor heel het UZA.