Uw zorg

Herstellen in alle comfort na blaas- of maagoperatie

Herstellen na een blaas- of maagoperatie kan voortaan op een volledig vernieuwde afdeling met meer licht en comfort. Voor patiënten met extreem overgewicht is er een aangepaste kamer.

Afdeling D3, bestemd voor patiënten van de diensten urologie en abdominale heelkunde, is er sinds de renovatie een stuk aangenamer op geworden. Alle kamers zijn uitgerust met klimaatplafonds, waarin een verwarmings- en koelingsysteem verwerkt zit. De ramen hebben driedubbele, zonnewerende beglazing en de gordijnen en rolluiken zijn vervangen door een geruisloze zonnewering, die patiënten vanuit hun bed kunnen bedienen. De afdeling telt uitsluitend een- en tweepersoonskamers. De brede en hoge deuren naar de gang zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Handig zijn ook de smalle kleerkasten op wielen, die indien nodig mee naar een andere afdeling kunnen verhuizen.

Vlot van bed naar zetel

Ook voor de verpleegkundigen is het vlotter werken op de nieuwe D3. Zo bevindt zich boven elk bed een tillift, zodat het team patiënten gemakkelijk van hun bed naar de zetel of rolstoel kan helpen. Ook wassen wordt hierdoor een stuk gemakkelijker. Verder bevindt zich op de vernieuwde afdeling een stomaruimte waarin patiënten kunnen leren om met hun stomamateriaal om te gaan. Die is uitgerust met een onderzoekstafel en een toilet. Er staat ook een grote spiegel, zodat patiënten kunnen zien hoe ze het materiaal bij zichzelf aanbrengen.

LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL UIT MAGUZA.